Gratis verzending voor bestellingen boven de € 40,-

New Angels Blog

Wat is duurzame en milieuvriendelijke kleding? Ik vertel je er graag meer over!


Is duurzame kleding duurder?

Meestal is duurzame kleding die je nieuw koopt inderdaad duurder. Goeie kwaliteit is nu eenmaal duurder. Maar koop je tweedehands kleding, wat ook heel duurzaam en vaak van goeie kwaliteit is, dan ben je wel een stuk goedkoper uit. Het is ook maar net waarmee je het vergelijkt natuurlijk, want de term 'goedkoop is duurkoop' is je vast ook wel bekend. Dus wat is goedkoop? En wat is duur? En is duurzame mode echt altijd duur? Nee. Gelukkig niet! Ontdek hier waarom dit vooroordeel niet helemaal klopt.

Lees meer »

De 10 voordelen van eco vriendelijke kleding

New Angels is een eco friendly kledingmerk. Eco vriendelijke kleding is kleding die wordt gemaakt met behoud en aandacht voor de planeet, mens en dier. Diervriendelijkheid, eerlijke mensenrechten, het gebruik van materialen die minder impact hebben op de aarde, en goede werkomstandigheden zijn daarbij belangrijke. Eco kleding heeft vele voordelen, vooral voor jou, zeker als je een natuurliefhebber bent.

Lees meer »

Hoe groen is jouw kleding?

Groene kleding is milieuvriendelijke kleding die gemaakt is van natuurlijke materialen, zoals hennep, bamboe, linnen of biologisch katoen. De productie van groene kleding heeft in het bijzonder aandacht voor de planeet, mens en dier. Dit betekendt dat biologische en diervriendelijke (vegan) kleding heel 'groen' is, en laat dat nu net helemaal hip zijn! Green is the new black!

Lees meer »

Heb je altijd recht op retour?

Online aankopen zijn niet meer weg te denken. Het gemak en genot van thuis op de bank iets bestellen wat je de volgende dag al in huis hebt, is groot. Maar soms bevalt je aankoop niet of voldoet het niet helemaal aan je verwachting. Wat dan? Kun je alles zomaar retourneren. Dat kan dus NIET. Lees hier wat de algemene uitzonderingen zijn voor retour.

Lees meer »

Tips voor een minimalistische kledingkast

Het lijkt zo handig, maar is het niet: een kast overvol met kleding. Door (te) veel kleding zie je door de bomen het bos niet meer. Het is wél handig om een minimaal aantal en goede, zorgvuldig uitgezochte kleding in je kast te hebben. Zo zorg je ervoor dat je voor alle gelegenheden wel een setje kleding hebt. Een minimalistische kledingkast heeft vele voordelen, namelijk:

Lees meer »

Wat is duurzame kleding?

Wat is nu eigenlijk duurzame kleding? Duurzaam betekend 'bedoeld om lang mee te gaan'. De term duurzaam heeft betrekking op mode die geproduceerd of verkregen is op een manier die het milieu en de natuur zo min mogelijk belast. Duurzaamheid is het zorgen voor evenwicht tussen mens, milieu en economie om de aarde niet uit te putten. Voor nu, maar ook voor de komende generaties.

Lees meer »

Makkelijk bestellen bij New Angels

Wat leuk dat je (misschien) iets wilt bestellen bij New Angels! Verwen jezelf, maar ook leuk om cadeau te doen. Het kan altijd geruild worden. Persoonlijke aanpassingen zijn mogelijk, en zelfs voor unieke bestellingen kun je bij new Angels terecht. Voor vragen wat de mogelijkheden zijn stuur je eenvoudig en berichtje naar ingrid@newangels.nl Wij willen dat je helemaal happy bent met je bestelling!

Lees meer »

De mode kleuren voor herfst & winter 2022 - 2023

Het herfstseizoen is in volle gang, maar wat zijn ook al weer de grootste modetrends voor deze herfst en winter? New Angels heeft de mooiste kleuren in de collectie, alle sweaters en swearter jurkjes van biologisch katoen passen perfect bij de trendkleuren van dit najaar en deze winter.

Lees meer »


New Angels staat op blogsite 'Duurzame Kleding Blog'

Duurzame Kleding Blog, de naam zegt het al: een blogwebsite over duurzame kleding. Eco kleding in het algemeen tot vele tips voor het maken van een betaalbare duurzame garderobe. Je vindt hier voornamelijk Nederlandse duurzame kledingmerken en duurzame accessoires. New Angels staat daar vol trots tussen!

Lees meer »

New Angels, een 'Zero Waste' & Plasticvrij kledingmerk

Zoals je waarschijnlijk al weet maakt New Angels duurzame kleding voor vrouwen. Unieke en tijdloze ontwerpen, van de mooiste biologische en ecologische stoffen. Eerlijk gemaakt, en sinds 2021 wordt alles ook nog eens lokaal geproduceerd in Nederland. New Angels is een duurzaam kledingmerk dat Zero Waste en plasticvrij is. Maar wat is zero waste kleding eigenlijk? En hoe maak je een modemerk plastic vrij? 

Lees meer »


Let's recycle! Van afval en oud textiel naar nieuwe kleding

Tijdens het opruimen van je kledingkast kom je altijd wel kleding tegen die je helaas echt nooit meer gaat dragen. Het past niet meer, heeft de verkeerde kleur, het is onherstelbaar kapot, of er zit een lelijke vlek die er niet meer uitgaat. Genoeg redenen om af te toe wat oude kleding weg te willen doen. Maar waar lever je je oude kleding in? En wat gebeurt er daarna mee? 

Lees meer »

Het oeroude linnen - de stof gemaakt van vlas

Wie kent het niet, de mooie linnen stoffen? Met zijn rauwe en vooral natuurlijke uiterlijk. We vullen onze linnenkasten met linnen beddengoed, linnen tafellakens en linnen kleding. Onze oma's wisten het al, en linnen is vandaag de dag nog steeds erg populair. Linnen stof wordt gemaakt van de vlas plant. Vlas heeft een minimum aan mest, bestrijdingsmiddelen en water nodig om te groeien. Bovendien kan elk deel van de plant gebruikt worden. Vlas is dus een erg duurzaam product, wat ook in Nederland wordt verbouwd.

Lees meer »

Het grote voordeel van natuurlijke & vegan kleding

Natuurlijke kleding is behalve dat het zacht aanvoelt en lekker zit ook nog eens op alle vlakken veel beter. Beter voor het milieu, het is immers een natuurlijke grondstof die volledig biologisch afbreekbaar is. Beter voor flora en fauna. Natuurlijke kleding worden gemaakt van natuurlijk grondstoffen, en niet van kunstmatig gemaakte synthetische stoffen waarvan de grondstof aardolie is. Bovendien is bijna elke natuurlijke grondstof voor kleding ook biologisch verkrijgbaar.

Lees meer »

De uitbreiding van New Angels - Een persoonlijk verhaal

Alles veranderd, en zo ook een bedrijf als New Angels. Zodra je merkt dat iets goed werkt, dan ga je dat uitbreiden, en wat niet zo goed werkt moet aangepakt worden. Zo kwam ik tot de conclusie dat het een goed moment is om uit te breiden met het verkoopgebied (New Angels gaat de grens over!), meer maatwerk kleding te maken, en ik wilde ook graag mijn hoge bedrijfskosten aanpakken. Hoe ik dat deed? Dat vertel ik je graag in deze persoonlijke blog.

Lees meer »

Kleine wasjes, grote wasjes. Stop ze (niet) in de wasmachine.

Er is niets lekkerder dan een heerlijke schone was, en 's morgens in je fris gewassen en heerlijk geurende boyfriend sweater wegkruipen. Maar wat zijn eigenlijk de beste was tips? Die zijn best verrassend, want je wasmachine, je kleding én je portemonnee zijn het roerend met elkaar eens: wassen kan beter en goedkoper! Allemaal ecologisch, natuurlijk en diervriendelijk. 

Lees meer »

Alles wat je over textiel wilt weten

Kleren maken de man, zegt het oud Hollandse spreekwoord. Toch zijn het meestal de vrouwen die er meer werk van maken en een rijk gevulde kledingkast bezitten. Om al die kleding te kunnen maken is textiel nodig. Eeuwen geleden was de keuze nog niet zo reuze, maar gelukkig hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan waardoor we tegenwoordig uit allerlei verschillende soorten materialen en weeftechnieken kunnen kiezen. 

Lees meer »

Waar wordt de stof modal van gemaakt?

Als je naar duurzame stoffen zoekt, dan kom je vanzelf bij modal terecht. Modal is een stof gemaakt van bomen, beukebomen om precies te zijn. Modal is een natuurlijke stof die heerlijk zacht aanvoelt. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Hoe is het mogelijk om van houtpulp een zijdezachte jurk te maken? 

Lees meer »

De verschillende soorten garen voor het maken van kleding

Je kent ze wel, de grote en kleine klosjes garen in alle kleuren van de regenboog. Een gat in je kleding dichtnaaien met naald en draad, of nieuwe kleding naaien met je naaimachine. Hiervoor heb je garen nodig. Garen zijn de draden waarmee je kleding en ander textiel vastnaait of versiert, en ze zijn er in vele soorten, kleuren en maten. In deze blog lees je wat garens zijn en hoe ze worden gemaakt. Van grondstof tot draad. 

Lees meer »


Lyocell (Tencel™) - kleding gemaakt van bomen

Bomen, oftewel cellulose, zijn het geheime ingrediënt voor de zachte stof lyocell (ook wel Tencel™ genoemd). Je voelt het niet alleen, je ziet het ook. Het is een verfijnde luxe stof die aangenaam en verkoelend aanvoelt. Lyocell is een materiaal dat de meeste mensen fijn vinden om te dragen, de zachtheid wordt gewaardeerd. De grondstof voor lyocell is houtpulp van de eucalyptus boom. 

Lees meer »

Alle keurmerken voor (duurzame) kleding

De herkomst van onze kleding staat niet altijd duidelijk aangegeven op het kledingstuk. Wie heeft het gemaakt en waar komen de stoffen vandaan? Een keurmerk, duurzame kleding app of organisatie die zich inzet voor mensenrechten kan uitkomst bieden. Welke kleding is vrij van kinderarbeid, is de biologische katoen wel echt biologisch en wat betekend GOTS keurmerk eigenlijk: we zetten alle keurmerken en de betekenis voor je op een rijtje.

Lees meer »

Microplastics in je waswater & ander plastic afval

Onze synthetische kleding is best een probleem, want als je dit wast komen er door slijtage hele kleine deeltjes plastic vrij. Deze microdeeltjes van kunststoffen noem je microplastics. Per wasbeurt komen er ongeveer 600.000 tot 18 miljoen kledingvezels in het waswater terecht. Zowel wasmachines als rioolzuiveringsinstallaties kunnen deze microplastics niet allemaal opvangen waardoor ze in onze rivieren en zeeën terechtkomen.

Lees meer »

Wat is nu eigenlijk synthetische kleding?

Toen ik aan deze blog begon dacht ik al veel te weten over synthetische kleding. Er wordt veel over geschreven, en alle verhalen lijken het zelfde: synthetische kleding is kunststof kleding, en is slecht voor het milieu. natuurlijke kleding is veel beter. Dat is zo'n beetje algemeen bekend, toch? Maar het blijkt dus net even iets genuanceerder in elkaar te zitten.

Lees meer »

Yeey!! New Angels staat op Kleinbedrijfje.nl

New Angels is aan het uitbreiden. Naast onze eigen website staan we nu ook op de mooie website Kleinbedrijfje.nl. Hét platform waar je diverse leuke, kleine bedrijfjes in Nederland en België kunt vinden. Angeli heeft een prachtige website gemaakt om deze bedrijfjes te ondersteunen. 

Lees meer »

Ramie - natuurlijk & biologisch Chinees linnen

Ramie is een heerlijke natuurlijke stof. Een linnenachtige stof die onder de cellulosevezels valt, oftwel de natuurlijke plantenvezels. Gemaakt van de bast van de Chinese brandnetel. Ramie is een eco vriendelijke stof die zeer duurzaam is in vergelijking met katoen of kunstmatige (synthetische) vezels. De plant is van nature schimmelwerend en heeft weinig last van insecten waardoor pesticiden en chemicaliën niet nodig zijn. Zodoende is het een milieuvriendelijk en ecolisch gewas. 

Lees meer »

Vegan kleding en dier(on)vriendelijke mode

Vegan wordt geassocieerd met vegan eten. Dat is niet zo gek, want vegan menu's worden steeds bekender. Een vegan lifestyle, veganisme, is echter meer dan dat. Het is een manier van leven zonder dieren te gebruiken en uit te buiten. Oftewel geen wollen trui en geen leren schoenen. Voor alles is tegenwoordig een alternatief. Elk jaar worden miljarden dieren wereldwijd gedood voor hun bont, pels, haren, wol of huid. Dat kan anders.

Lees meer »

Welkom bij New Angels!

New Angels is een modemerk met een warm hart voor de natuur. Er wordt uitsluitend gewerkt met milieuvriendelijke stoffen zoals bamboe, hennep, Tencel, ramie, modal en biologisch katoen (met GOTS certificaat). Alleen de beste en meest pure stoffen worden ingekocht. Alle kleding zit comfortabel en is geschikt voor zowel een avondje thuis op de bank, als voor vakantie of een avondje uit. New Angels is een op en top duurzaam kledingmerk. 

Lees meer »

Maatwerk - laat je New Angels kleding op maat maken

Omdat we steeds meer aanvragen kregen voor maatwerk kleding, biedt New Angels nu voor iedereen de mogelijkheid je New Angels kleding naar eigen wens te laten maken. Vind je de Sweetheart Dress zo leuk, maar je wilt hem net even iets langer? Of wil je graag een maat die niet op de website staat? Of zelfs liever een sweater in een ander kleur? Dat kan!

Lees meer »

Het verschil tussen fast fashion en slow fashion

In principe zou het bij mode altijd om de kwaliteit van de kledingstukken moeten gaan. Helaas is dat lang niet altijd het geval. Fast fashion draait om kwantiteit en levert daarmee in op de kwaliteit. Fast fashion wordt gemaakt in grote hoeveelheden, is voordelig en erg trendgevoelig. Slow fashion gaat over kwaliteit en vraagt ons te minderen in de kwantiteit, dus minder kleding maar wel van beter niveau. Beiden staan eigenlijk symbool voor hele verschillende leefstijlen.

Lees meer »

Kleding gemaakt van gras

Ja, je leest het goed. Kleding gemaakt van gras. En nee, het is geen gekkigheid met vegan gras-rokjes. Alhoewel het best stoer klinkt om als vegan kledingmerk te kunnen zeggen dat je kleding gemaakt van gras in je assortiment hebt ;) Je kunt dus niet alleen kleding maken van katoenbolletjes: gras blijkt een prima alternatief. Van deze duurzame stof heb je vast wel eens gehoord zonder te weten dat het een grassoort is, namelijk: bamboe.

Lees meer »

Sea First Foundation - Help save the ocean

New Angels is donateur van de Sea First Foundation. Hoe dat zo gekomen is, is wel een leuk verhaal. Het begon allemaal 10 jaar geleden. Het was eigenlijk toeval, mijn vriendin en ik gingen wel eens naar een lezing en toen bleek er op een avond een lezing te worden gegeven over de zee. Dat leek ons wel interessant. En zo kwamen we ik terecht bij een lezing van Sea First. We zijn gek op de zee en we waren eigenlijk wel benieuwd wat hier dan allemaal over verteld kon worden.

Lees meer »

Kleding gemaakt van hennep

Het gebruik van hennep voor kleding gaat duizenden jaren terug. En toch weten niet veel mensen hiervan. Hennep wordt vaak verward met marihuana, maar nee, van hennepkleding word je niet high ;) Hennep verdient juist een ereplaats in de lijst van duurzame materialen voor textiel. Hennep heeft heel veel voordelen, zowel voor jou als voor het milieu. De biologische stof is sterk en gaat lang mee, en als plant is de hennepplant een soort wonderplant die we graag in ons ecosysteem willen. 

Lees meer »

Katoen, bio katoen & gerecycled katoen

De modeindustrie is naast de olie-industrie een van de meest vervuilende industrieën op aarde. Niet alleen de mensen die de kledingstukken maken in slechte condities, maar ook het milieu heeft enorm te lijden onder (fast) fashion. Een grote boosdoener is het gewone, reguliere katoen.  

Lees meer »

Made in.... Waar wordt onze kleding eigenlijk gemaakt? En hoe (on)ethisch gebeurt dat?

Steeds meer mensen letten erop: waar is mijn kleding gemaakt? Want we willen natuurlijk geen kinderarbeid en uitbuiting van de arbeiders op ons geweten hebben. Made in Azië klinkt al snel negatief, terwijl Made in Europe wel goed moet zijn. Maar is dat ook zo? En hoe kom je daar achter? Duik je dieper in de wereld van kledingfabrieken dan kom je er achter dat fabrieken bestempelen als ‘goed’ en ‘slecht’ nog niet zo simpel is.

Lees meer »

De start-up van New Angels

Welkom bij New Angels! New Angels is een nieuw Nederlands modemerk, en staat voor eco, fair en vegan fashion. Er wordt uitsluitend gebruikt gemaakt van de mooiste biologische & ecologische stoffen, de items zijn altijd eerlijk gemaakt en alles is 100% vegan. Een (h)eerlijk nieuw kledingmerk van Hollandsche bodem dus.

 

Lees meer »

Welkom bij de duurzame kleding blog van Ingrid de Haan

Leuk dat je mijn blogs leest! Ik (Ingrid) schrijf over duurzame mode en alles wat daar bij komt kijken, zoals ecologische stoffen, recyclen, eerlijk geproduceerde kleding en een kijkje achter de schermen van mijn modemerk New Angels. Heb je vragen of blogtips? Je kunt onder elke blog een reactie plaasten. Alvast bedankt voor het meedenken. XXX

 Waarom duurzame kleding, duurzame kleding online, Duurzame fashion, lokaal geproduceerde kleding, duurzame mode blog, kledingblog, modeblog, fashion blog, fashion blogger Ingrid de Haan, schrijfster Ingrid de Haan. New Angels blogs over duurzame kleding en milieuvriendelijke stoffen. New Angels blogs lees je hier. De beste blog over duurzaamheid en kleding. Mode blogs, nieuwe blog, ecologische kleding en goed geschreven blogs met veel informatie over duurzame mode. Blogger Ingrid van New Angels. Modemerk New Angels van ontwerpster Ingrid de haan.

*** Wij zoeken (gast)bloggers. Lijkt het je leuk een blog voor ons te schrijven? Neem dan contact met ons op via ingrid@newangels.nl ***