Gratis verzending in NL & BE

EcoVero - het nieuwste paradepaardje van de firma Lenzing

Lenzing EcoVero is zo'n stof die de duurzame modeindustrie gaat beïnvloeden, let maar op ;) Het is afkomstig van hetzelfde bedrijf dat de duurzame stof Tencel maakt. Maar wat is EcoVero nu eigenlijk, en waar wordt het van gemaakt? 

 

Wat is de stof Tencel? Wat is viscose voor een stof? Hoe strijk je viscose? Ecovero zweten, ecovero jurk, ecovero dameskleding, ecovero
eco vero skleding, ecovero dameskleding, ecovero textiel, lenzing ecovero

EcoVero - Take less, give more

Wat is EcoVero?

EcoVero is de duurzame versie van viscose, een milieuvriendelijk alternatief. De productie van Lenzing EcoVero wordt, in tegenstelling tot die van viscose, uitgevoerd op de meest ecologisch verantwoorde manier mogelijk. EcoVero heeft de lichtheid, glans en de comfortabele draagbaarheid van viscose, maar dan met een aanzienlijk minder milieubelastend productieproces. De duurzame vezels verbruiken slechts de helft van het water, en ook de CO2-uitstoot en het gebruik van fossiele hulpbronnen worden gehalveerd. De natuurlijke grondstof, hout en pulp, komt uit duurzaam beheerde bossen in Europa.

 

EcoVero is een merknaam van de fabrikant die het maakt: Lenzing (daarom lees je vaak Lenzing EcoVero). 

New Angels duurzame kleding. Ecovero jurk, gemaakt van Ecovero stof. Ecovero wassen, ecovero stoffen kopen. Ecovero kleding. Ecovero zweten. Ecovero duurzame viscose. Ecovero lenzing. New Angels duurzame vrouwen kleding van ecovero. duurzaam hout.

De duurzame productie van EcoVero

LENZING™ ECOVERO™ is bijzonder dankzij de eco-verantwoorde productieproces. De grondstof voor EcoVero is cellulose uit hout. Duurzaam hout uit FSC® en PEFC gecertificeerde bossen in Europa, die voldoen aan hoge milieu eisen. Regels en standaarden worden in Oostenrijk beter nageleefd en gecontroleerd dan in de meeste andere landen. De bossen zijn hernieuwbaar, wat betekend dat er na het kappen steeds opnieuw wordt aangeplant. De bossen blijven zo behouden.

 

Het ecologisch verantwoord productieproces dat voldoet aan de hoogste milieunormen is een enorme bijdragen aan een schonere natuur. De non-profit milieubeschermingsorganisatie Canopy plaatst Lenzing bij de top van viscose producenten wereldwijd. EcoVero is bovendien gecertificeerd met het EU Ecolabel.

 

EcoVero heeft tot 50% minder waterimpact vergeleken met de gangbare viscose. Naast het werken met een zeer efficiënt watergebruik, wordt het gebruikte water gereinigd voordat het weer in de natuur terecht komt.

 

EcoVero heeft tot 50% minder CO2-uitstoot in de lucht, wat helpt om klimaatverandering tegen te gaan. Lenzing AG, het bedrijf dat EcoVero produceert, is gevestigd in Oostenrijk. Lenzing AG is gefocust op maximale duurzaamheid dus het Lenzing hout, afkomstig uit Europa, hoeft niet naar een ander werelddeel getransporteerd te worden voor de productie van de pulp en dat scheelt ook enorm in CO2-uitstoot.

 

Dankzij deze milieuvriendelijke productie heeft EcoVero een veel lagere impact op het milieu dan 'normale' viscose, waardoor lucht en water schoner worden. 

De voordelen van kleding gemaakt van Lenzing EcoVero

EcoVero is vergelijkbaar met Tencel, maar heeft nog iets betere eigenschappen op het gebied van duurzaamheid. Door de natuurlijke vezels is EcoVero zeer ademend en comfortabel om te dragen. De kleding wordt niet statisch, behoudt zijn zachte textuur en de kleuren behouden zeer goed (beter dan Tencel/lyocell) waardoor het langer mooi blijft, wat weer extra duurzaam is. Kleding van EcoVero is vergelijkbaar met viscose: licht, comfortabel, zijdezacht, ademend en licht glanzend.

 

EcoVero komt uit de natuur, en kan na gebruik weer terug in de natuur. De grondstof is hout, en hout is volledig biologisch afbreekbaar en wordt weer opgenomen in het ecosysteem.

Nog even alle voordelen van EcoVero voor onze planeet op een rij: eco-verantwoorde viscosevezels, natuurlijke grondstof, gecertificeerde duurzame bossen, lagere waterimpact en lagere CO2-uitstoot. De duurzame stof van de toekomst wat mij betreft! Was jij al bekend met EcoVero?

 

Veel liefs,

Ingrid

Wat is Eco Vero? Wat is viscose Lenzing EcoVero? ecovero kleding ecovero zweten lenzing ecovero krimpen lenzing ecovero lenzing ecovero broek krimpt ecovero ecovero jurk ecovero viscose krimpen. ecovero stof, ecovero wassen, eco vero lenzing, ecovero stof

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.