Gratis verzending voor bestellingen boven de € 40,-

EcoVero™

De duurzame viscose van Lenzing

De firma lenzing heeft de perfecte duurzame viscose gemaakt: EcoVero. De luxe stof voelt zacht aan, is luchtig en heeft een hoog draagcomfort. EcoVero valt mooi soepel en is ademend. EcoVero is ideaal voor in een duurzame kledingkast en geeft jou de zekerheid dat jouw mode keuze op en top eco friendly is. EcoVero stoffen zijn gecertificeerd met het internationaal erkende EU Ecolabel. Tijdens het productieproces van Lenzing™ EcoVero™ wordt de helft minder water gebruikt en ook de CO2 uitstoot en het gebruik van fossiele brandstoffen worden gehalveerd. Natuurlijke kleding gemaakt van EcoVero is biologisch afbreekbaar.

Ecovero stof

Gelukkig  zijn er voortdurend nieuwe ontwikkelingen in de productie van duurzame stoffen. Zo heeft de vooruitstrevende en innovatieve firma Lenzing deze nieuwe generatie viscose op de markt gebracht. EcoVero is ontstaan door een vergelijkbare werkwijze in de productie als Tencel (ook van Lenzing), namelijk door de gebruikte stoffen (chemicaliën en water) op te vangen en opnieuw te gebruiken. Dit is niet alleen kostenbesparend, maar vooral erg milieuvriendelijk. Er komen geen chemicaliën en verontreinigd water in het milieu terecht. Zodoende wordt de productie van EcoVero, in tegenstelling tot die van gewone viscose, uitgevoerd op de meest milieuvriendelijke manier mogelijk.

Wat is EcoVero?

EcoVero is een luxe, zachte en soepel vallende stof die zeer geschikt is voor jurken en blouses. EcoVero is een ecologische stof gemaakt van een natuurlijke grondstof, namelijk van de cellulose uit hout. Maar omdat het spinnen van de garen kunstmatig (synthetisch) gaat, noem je het een half synthetische stof. Half natuurlijk, de basis, en half met behulp van machines. Net als modal, lyocell en bamboe. Lees in deze blog hoe het spinproces in z'n werk gaat. EcoVero is het duurzame zusje van de bekende 'gewone' viscose.

Eco vero jurk, ecovero duurzame stof, New Angels duurzame kleding. Ecovero viscose stof. Ecovero stof kopen. Ecovero kleding nederland. Ecovero dress. Ecovero materiaal. ecovero tm.  New Angels kledingmerk voor dames

EcoVero kleding met ECO keurmerk

EcoVero is een buitengewoon duurzame viscose met een een transparante productieketen. EcoVero is gecertificeerd met het keurmerk EU Ecolabel, wat betekend dat het voldoet aan hoge milieunormen gedurende de hele levenscyclus, van het verbouwen van de grondstoffen tot de productie, distributie en afvalverwijdering.

EcoVero™ viscose

Gewone viscose (rayon) is milieubelastend, het hout voor de vezels komt niet uit duurzame bossen, en bij de verwerking worden veel chemicaliën gebruikt die na gebruik worden weggegooid en zodoende dus in de natuur belanden. Lenzing pakte het anders aan en ontwikkelde een verbeterd productieproces waarbij de gebruikte chemicaliën worden opgevangen en hergebruikt. Bij de productie van EcoVero wordt  tot 50% minder water en energie gebruikt dan bij het traditionele viscose. Door het speciale productieproces is de CO2 uitstoot tot 50 % lager.

New Angels duurzame kleding. Ecovero jurk, gemaakt van Ecovero stof. Ecovero wassen, ecovero stoffen kopen. Ecovero kleding. Ecovero zweten. Ecovero duurzame viscose. Ecovero lenzing. New Angels duurzame vrouwen kleding van ecovero. duurzaam hout.

EcoVero wordt gemaakt door Lenzing

EcoVero wordt geproduceerd door het Oostenrijkse bedrijf Lenzing, een pionier op het gebied van duurzame stoffen en milieuvriendelijke productie. De productie van EcoVero gebeurt op een duurzame manier en volgens de hoogste milieustandaards. Bovendien worden regels en standaarden in Oostenrijk beter nageleefd en gecontroleerd dan in de meeste andere landen.

 

Er wordt met een closed-loop productieproces gewerkt waarbij de chemicaliën steeds opnieuw gebruikt worden. Deze chemicaliën zijn nodig om pulp te maken van hout, zodat de cellulose verder verwerkt kan worden tot garen. Het bleken van deze pulp gebeurt vervolgens 100% chloorvrij. De EcoVero vezels zijn aan het einde van de levenscyclus geheel biologisch afbreekbaar.

 

EcoVero viscose wordt gemaakt van natuurlijk materiaal uit duurzame bossen. De milieubeschermende organisatie Canopy plaatst Lenzing aan de top van viscose producenten wereldwijd voor haar duurzame hout en productieproces. Canopy is een non profit milieuorganisatie die al meer dan 20 jaar toegewijd werkt aan het beschermen van bossen, dieren en het klimaat. 

Duurzame Europese bossen 

Lenzing EcoVero wordt gemaakt van houtpulp van bomen uit natuurlijk gekweekte, hernieuwbare en duurzame bossen. Deze duurzaam beheerde bossen worden gecontroleerd en zijn gecertificeerd door de FSC of de PEFC. De bomen groeien in Europa en het merendeel komt uit Oostenrijk en Beieren. De pulp wordt geproduceerd in Oostenrijk, door de firma LenzingDit betekent ook dat het transport een lage milieu impact heeft, het scheelt enorm in CO2-uitstoot.

New Angels duurzame kleding. Ecovero jurk, gemaakt van Ecovero stof. Ecovero wassen, ecovero stoffen kopen. Ecovero kleding. Ecovero zweten. Ecovero duurzame viscose. Ecovero lenzing. New Angels duurzame vrouwen kleding van ecovero. duurzaam hout.

FSC - Forest Stewardship Council

PEFC - Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes

De 7 voordelen van EcoVero

  • Door de subtiele glans ziet EcoVero er luxueus uit.
  • Ecovero stof is zacht voor de huid en erg comfortabel om te dragen.
  • De EcoVero vezels nemen goed vocht op zonder plakkerig aan te voelen.
  • Ecovero is een  lichte en ademende stof.
  • Ecovero is een Europese stof en zeer milieuvriendelijk.
  • De stof is natuurlijk, vegan en geheel biologisch afbreekbaar.
  • Ecovero kleding kan gewoon in de wasmachine gewassen.

EcoVero kleding wassen

EcoVero kleding kun in de wasmachine wassen op maximaal 30 graden met een fijnwasmiddel, en eventueel op een fijnwasprogramma. Op de hand wassen kan ook. Als de stof nat is halveert de sterkte van de vezel, daarom moet je voorzichtig zijn met wrijven en wringen. Ecovero kan beter niet in de droogtrommel, omdat het dan kan krimpen. Liggend drogen is het beste, zodra het bijna droog is kun je het uithangen op een kledinghanger.

 

Doordat het nauwelijks kreukelt hoeft Ecoverokleding niet gestreken te worden. Wil je toch strijken dan kan dit op een lage temperatuur, en het helpt als de stof dan nog redelijk vochtig is. Om te voorkomen dat de stof gaat glimmen kun je Ecovero het beste aan de binnenkant van het kledingstuk strijken.

Ecovero kleding, ecovero fabric, ecovero stof kopen, ecovero jurk, ecovero zweten, ecovero viscose wassen, ecovero logo, ecovero viscose kopen en ecovero blouse. Wat is EcoVero voor stof? Wat is EcoVero viscose? Is viscose ademend? Wat is Lenzing EcoVero? ecovero stof kopen, ecovero viscose stof, lenzing ecovero wassen, ecovero viscose kopen, lenzing ecovero blouse, ecovero ondergoed, tencel stof, ecovero zweten. New Angels kleding gemaakt van ecovero.

Wat is lenzing ecoVero, sophie stone. ecovero zweten, ecovero stof, lenzing ecovero wassen, lenzing ecovero, ecovero stof kopen, ecovero jurk, ecovero kleding, ecovero vs tencel. Wat is Eco Vero? Wat is EcoVero viscose? Wat is Lenzing EcoVero? Is rayon duurzaam? Is viscose ademend? Waar komt viscose vandaan? Hoe moet je viscose strijken? Wat is viscose kleding? Welke stof is het meest duurzaam? Is rayon hetzelfde als viscose? Wat voor een materiaal is rayon?