Gratis verzending in Nederland

Home » eco stoffen

Onze kleding is gemaakt van ecologische, duurzame & vegan stoffen

De allerbeste stoffen, superzacht en zeer comfortabel

Een overzicht van (onze) duurzame stoffen:

Hennep

Stof gemaakt van hennep is zeer milieuvriendelijk. Met name doordat de organische vezels 100% recyclebaar/composteerbaar zijn. Maar ook het productieproces van hennepvezels is zeer duurzaam, zeker vergeleken met andere textielsoorten.

Naast het draagcomfort van hennepkleding zorgt deze bewonderenswaardige plant voor een ecologisch evenwicht. De plant heeft geen pesticiden nodig en maakt het verdichte grond met zijn diepe wortels los. Daarbij is het waterverbruik van een hennepgewas beduidend minder in vergelijking met katoen, zo’n 5x minder. Vaak is af en toe wat regen al voldoende, er is nauwelijks tot geen irrigatie nodig.

 

Hennep stof van New Angels Eco Fashion. 100% hennep voor duurzame kleding, Dutch design en made in Holland. Duurzame kledingmerken ecologische hennepplant, eerlijk gemaakt, biologisch en vegan. slowfashion. Hennep stof, hennep materiaal, hennep planten, h

Wat is hennep? Een hennepplant groeit razendsnel en produceert meer vezelopbrengst per hectare dan welke andere plant dan ook. Tot wel 250% (!!) meer vezels dan katoen met dezelfde hoeveelheid land. Bovendien put hennep de grond niet uit. De planten laten hun bladeren achter waardoor de grond vruchtbaar blijft en het vochtgehalte op peil blijft.

Daarnaast heeft hennep van nature antibacteriële eigenschappen, en een UV-werende werking. Kleding van hennep neemt snel water op en geeft het ook weer snel af aan de lucht, wat op warme dagen zorgt voor een hoog comfort.

 

Lees hier verder


Biologisch katoen

Katoen is een natuurlijke plantaardige stof. De katoenindustrie leunt zwaar op chemische producten als kunstmest, insecticide en pesticiden (tegen plagen, ziekten en onkruid). Een ecologische oplossing hiervoor is biologisch katoen. Hiervoor worden geen chemische middelen gebruikt en de stof wordt zoveel mogelijk met plantaardige en onschadelijk stoffen gekleurd. Het afvalwater van bio katoen is minder vervuilend dan bij de productie van gewoon katoen.

 

Ook is biologisch katoen gezonder voor de boeren en de fabrieksarbeiders. Er zijn veel boeren en hun families ziek geworden doordat zij bij de teelt van gewone katoen werden blootgesteld aan de pesticiden en insecticiden. De gevaarlijke stoffen in het afvalwater komen terecht in het drinkwater van de dorpen van de boeren en arbeiders.

 

Lees hier verder

Biologisch katoen met GOTS keurmerk, New Angels Eco Fashion maakt uitsluitend gebruik van duurzame stoffen, zoals bio katoen. Eco, fair en vegan kleding. Nederlands duurzaam kledingmerk, Dutch Design en Made in the Netherlands.  Bio katoen kleding, biolog

Bamboe

Bamboevezels zijn ultra zacht, waardoor het dragen van bamboekleding echt enorm comfortabel is. Voor degene die het ooit gedragen hebben zullen dit beamen. Als je het eenmaal hebt gevoeld, wil je niet anders meer. Bamboe is een duurzame stof en kleding gemaakt van bamboe heeft een aantal unieke eigenschappen. Bamboestof ademt goed en voelt dus zeer zacht aan. De stof is sterk, rekbaar en vocht absorberend. Bamboe is antibacterieel waardoor je minder snel nare zweetluchtjes krijgt dan bijvoorbeeld bij synthetische stoffen. Vooral de zachtheid maakt het een gewilde stof voor kledingstukken die je dicht op je huid draagt, zoals ondergoed, nachtkleding, t-shirts en jurkjes.

Bamboe is een ecologische superplant: de bamboeplant groeit razendsnel, is bijzonder sterk en kan efficiënt geoogst worden. Er is minder landbouwgrond nodig en dat voorkomt ontbossing en geeft bijvoorbeeld ruimte voor het verbouwen van voedsel. Nog een voordeel: de bamboevezel is natuurlijk en volledig biologisch afbreekbaar (composteerbaar).

 

Dit zijn de 7 grote voordelen van bamboe:

 

Lees hier verder