Gratis verzending in NL & BE

Bamboe textiel

Stof gemaakt van bamboe (gras)

Bamboevezels zijn ultra zacht, waardoor het dragen van bamboekleding echt enorm comfortabel is. Voor degene die het ooit gedragen hebben zullen dit beamen. Als je het eenmaal hebt gevoeld, wil je niet anders meer. Bamboe is een duurzame stof en kleding gemaakt van bamboe heeft een aantal unieke eigenschappen. Bamboestof ademt goed en voelt dus zeer zacht aan. De stof is sterk, rekbaar en vocht absorberend. Bamboe is antibacterieel waardoor je minder snel nare zweetluchtjes krijgt dan bijvoorbeeld bij synthetische stoffen. Vooral de zachtheid maakt het een gewilde stof voor kledingstukken die je dicht op je huid draagt, zoals ondergoed, nachtkleding, t-shirts en jurkjes.

 

Bamboe is een ecologische superplant: de bamboeplant groeit razendsnel, is bijzonder sterk en kan efficiënt geoogst worden. Er is minder landbouwgrond nodig en dat voorkomt ontbossing en geeft bijvoorbeeld ruimte voor het verbouwen van voedsel. Nog een voordeel: de bamboevezel is natuurlijk en volledig biologisch afbreekbaar (composteerbaar). En wist je al dat bamboe een grassoort is? Je draagt dus kleding gemaakt van gras ;)

New Angels is een duurzaam kledingmerk met diverse kleding gemaakt van bamboe. Bamboekleding voor dames, van bamboestof. Bamboe is een ecologische stof gemaakt van bamboegras. Bamboe is een zachte stof die niet kreukt. Kleding gemaakt van gras. Bamboe gra

Van bamboe naar kleding

Bamboe heeft een korte vezel, waardoor er niet op natuurlijke manier garen van kunnen worden gesponnen. Na een behandeling kan dit wel. Bamboe zelf is een milieuvriendelijk product, maar voor het maken van textiel is er nog steeds een chemisch proces nodig. Hoe dat gebeurt beschrijven we in onze blog. Bamboe is als plant minder milieubelastend dan katoen. Over het totale verwerkingsproces van plant tot kledin, zijn de  voordelen sowieso groter dan de nadelen. Hierdoor is bamboe stof een milieuvriendelijker én duurzamer alternatief voor katoen en synthetische stoffen (zoals polyester en nylon). Nu is men aan het werken van het verder verbeteren van het verwerkingsproces tot textiel, want dit staat nog in de kinderschoenen. De productie methode van bamboe textiel is nog maar 1 decennia mogelijk en er zijn in die periode al grote verbeteringen doorgevoerd. Nu steeds meer mensen de grote voordelen van bamboe textiel ondervinden, volgen de innovaties zich in steeds sneller tempo op. En dat is goed nieuws.

 

En de panda dan?

Misschien denk je wel gelijk aan een pandabeer, want panda’s zijn immers gek op bamboe. Gelukkig komt de panda niets te kort. In feite is bamboe een verzamelnaam voor een plantengroep (grassen). Kleding van bamboe wordt gemaakt van Moso bamboe, de belangrijkste bamboesoort in China. Deze soort is niet dezelfde als de bamboe waar panda’s van leven. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de panda door de ecologische textielindustrie nu geen eten meer kan vinden, er is bamboe genoeg voor iedereen. Toch wel fijn om te weten dat het echt diervriendelijk textiel is, vegan all the way.

New Angels eco fashion, New angels duurzame kleding, Bamboe stof, bamboe stof duurzaam, bamboe stof eigenschappen, bamboe stof kopen, bamboe katoen, bamboe plant, bamboetextiel, bamboestof, bamboeshirt, new angels bamboe kleding

Bamboe wint het van katoen

Bamboe textiel is niet alleen veel fijner om te dragen, het is ook absoluut een beter en duurzaam alternatief voor het vervuilende katoen. Bamboe scoort op bijna alle schakels van de keten beter.  Voor de productie van katoen is veel meer land nodig, veel meer water (tot wel 10.000 liter per kilo) en er zijn veel insecticiden, pesticiden en andere chemicaliën nodig om katoen te laten groeien. Bij bamboe is dit allemaal niet nodig. De belasting op het milieu tijdens de productie is tot 80% kleiner dan bij katoen, en dat is enorm. De bamboeplant groeit bovendien overal, ook op grond waar geen andere (landbouw)gewassen kunnen groeien. De bamboeplant heeft praktisch geen water nodig, geen bestrijdingsmiddelen, groeit ontzettend snel (tot wel 30x sneller dan katoen) en heeft een veel grotere productie per landoppervlakte dan katoen. En na de kap groeit de bamboeplant gewoon weer door, zodoende zijn er meerdere oogsten per jaar mogelijk. Dat scheelt vele arbeidsuren voor de boeren, want opnieuw inzaaien of aanplanten is niet nodig. Doordat het wortelstelstel van de bamboe intact blijft werkt het grondverbeterend en beschermt het de bodem tegen erosie.

Ehm… wat is erosie ook al weer?

Bodemerosie is de slijtage en het losmaken van de aardbodem door bijvoorbeeld wind en water, dit schuurt als het ware de grond weg. Het wegwaaien of wegspoelen van de bovenste bodemlaag door wind of (regen)water gebeurt meestal als de bodem onbegroeid is, zoals bijvoorbeeld na het oogsten en voor de nieuw aanplant. Het aardoppervlak veranderd als er jarenlang erosie plaatsvindt, materiaal van de aarde wordt verplaatst of zelfs verwijderd door deze natuurkrachten. Denk aan waterstromen en modderstromen die alles meesleuren. Erosie op een berghelling kan zelfs hele rotsblokken verplaatsen. De oerkrachten van de aarde krijgen vrij spel.

 

Door de grond bedenkt te houden met begroeiing, en dan bij voorkeur met planten die een stevig wortelstelsel hebben, blijft de grond op zijn plek. Zo voorkom je verplaatsing en slijtage van de grond. Best logisch toch? En juist daarom zijn onder andere bamboe en hennep zeer geschikt. Het groeit bijna overal en beide plantensoorten hebben stevige wortelstelsels, zo voorkomen ze erosie en zijn het dus zeer gewenste planten in onze ecosystemen. Dat is wat we bedoelen als we zeggen: ‘meer mét de natuur, in plaats van tégen de natuur’ werken. Het is een win-win situatie.

New Angels duurzame kleding, Bamboe kleding duurzaam, bamboe shirt dames, bamboe shirt, bamboe, bamboo, bamboe top dames, bamboe top, t-shirt gemaakt van bamboe, bamboe t-shirt, bamboe ondergoed, bamboe t-shirt lange mouw, New Angels webshop

De 7 grote voordelen van bamboe kleding

 

  • Bamboe is zijdezacht en heeft een hoog draagcomfort. De stof valt soepel en voelt superzacht aan en heeft een natuurlijke glans.
  • Bamboe is hypoallergeen en doet het goed op je huid. Bamboe is namelijk perfect voor iedereen met een gevoelige huid, of huidallergieën. Daar komt bij dat de vezels schadelijke Uv-stralingen tegenhouden.
  • Kleding van bamboe is het hele jaar door prettig om te dragen. In de winter is het lekker warm, in de zomer is het heerlijk ademend. De open structuur van de vezels zorgt hiervoor.
  • Bamboestof is zeer absorberend, de micro gaatjes in de bamboevezel zorgen ervoor dat vocht sneller absorbeert en verdampt. Bamboe neemt tot wel 70% meer vocht op dan katoen. Na het wassen voelt het ook wat zwaarder aan als je het uit de wasmachine haalt, echter droogt het wel weer erg snel. Gebruik liever geen wasverzachter, want dit kan de micro gaatjes verstoppen. Het is bovendien niet nodig voor zachtheid.
  • De combinatie van elastaan met bamboe zorgt voor een sterke stof en tegelijk een perfecte pasvorm door de rekbaarheid. Doordat bamboe van nature heel sterk is blijft de stof ook na veelvuldig wassen mooi.
  • Strijken is niet nodig, want bamboestof is kreukherstellend. Zodra je jouw kledingstuk uit de wasmachine haalt, zijn deze zo goed als kreukvrij. Strijken kan wel, maar hoeft dus niet.
  • Bamboe is milieuvriendelijk, er zijn geen pesticiden en kunstmest nodig voor de groei van de plant. De plant werkt bodem verbeterend en heeft heen irrigatie nodig. Na het snoeien groeit de plant weer verder en kan vaker geoogst worden. De belasting op het milieu tijdens de productie van bamboe is tot wel 80% minder dan bij katoen. Alleen de verwerking tot textiel is nog niet optimaal, daar is nog ruimte voor verbetering. Desondanks is het absoluut een duurzaam alternatief.

 

Met zoveel voordelen kan het haast niet anders dan dat Bamboe binnenkort ook in jouw kledingkast te vinden is ;) Lees ook onze blog die we hebben geschreven over bamboekleding.

Bamboe sokken, bamboe sokken dames, bamboe ondergoed, bamboe ondergoed dames, bamboe kleding, bamboe kleding, bamboe kleding dames, bamboe kledingkast, bamboe kleding dames, bamboe kleding heren, bamboe kleding sale, bamboe kleding gevaarlijk, bamboe sportkleding, bamboe kleding hema, bamboe kleding voordelen, hoe wordt bamboe kleding gemaakt. Is kleding van bamboe duurzaam? Is bamboe beter dan katoen? Waarom bamboe t shirt? Wat Ademt beter katoen of bamboe? Wat is het nadeel van bamboe? Hoe duurzaam is bamboe? Is bamboe goed voor het milieu? Is bamboe duurzamer dan katoen? Is bamboe ondergoed ademend? Waarom bamboe dekbed? Wat is bamboe voor stof? Waarom geen bamboe gebruiken? Is bamboe hetzelfde als viscose? Is bamboe echt ecologisch? Waarom is bamboe duur? Wat wordt er van viscose gemaakt? Is bamboe ondergoed duurzaam? Is bamboe een sterk materiaal? Is bamboe brandbaar?

Bambo shirt, bamboo basics, bamboo plant, bamboo basics sale, bamboo basics dames, bamboo socks, bamboo leggings, boody bamboo, boody ondergoed, bamboo yoga, boody legging,, bamboo shorts, bamboo hoodie. New Angels bamboo kleding, New Angels bamboo shirts. Is Bamboo clothing any good? Does bamboo clothing keep you warm? Is Bamboo clothing eco friendly? What is bamboo fabric made of? What is the disadvantage of bamboo? What are the disadvantages of bamboo fabric? What's so great about bamboo clothing? Is bamboo really antibacterial? How long do bamboo clothes last? Why bamboo is not sustainable? Which is better cotton or bamboo? Is bamboo breathable? Do bamboo clothes shrink? How do you make clothes from bamboo? What is bamboo fabric used for? Do bamboo clothes smell? Is bamboo breathable like cotton? Is bamboo anti fungal?