Gratis verzending in NL & BE

De uitbreiding van New Angels - Een persoonlijk verhaal

Alles veranderd, en zo ook een bedrijf als New Angels. Zodra je merkt dat iets goed werkt, dan ga je dat uitbreiden, en wat niet zo goed werkt moet aangepakt worden. Zo kwam ik tot de conclusie dat het een goed moment is om uit te breiden met het verkoopgebied (New Angels gaat de grens over!), meer maatwerk kleding te maken, en ik wilde ook graag mijn hoge bedrijfskosten aanpakken. Hoe ik dat deed? Dat vertel ik je graag in deze persoonlijke blog.

Hoe het allemaal begon

De eerste ideeën om een eigen kledingmerk te starten begonnen in 2018. Allemaal ecologische kleding, gemaakt van de meest duurzame stoffen. Biologisch en diervriendelijk (vegan), want daar hou ik zo van, dat past helemaal bij mij. De zoektocht begon, en nog voordat de eerste samples gemaakt konden worden kreeg ik een burnout. Dit zorgde voor veel vertraging, maar de leuke ideeën bleven in mijn hoofd dus op de achtergrond ging ik door met mijn droom, mijn eigen kledingmerk New Angels opzetten.

Hobbels op de weg

Toen het eindelijk zo ver was dat mijn burnout over was (wanneer weet je eigenlijk precies wanneer zoiets echt helemaal over is??) en de eerste kledingstukken in productie zouden gaan, kwam daar het volgende obstakel: corona. Alles ging dicht... De wereld stond stil en daarmee ook wederom mijn mooie plannen.

Daar zat ik dan. De stoffen waren net ingekocht en betaald, en lagen aan de andere kant van de wereld. Maar er was niemand meer om de kledingstukken te maken, en de verzending naar Nederland was inmiddels ook onmogelijk/onbetaalbaar. Echt rampzalig. Uiteindelijk is het dankzij het goeie contact dat ik had met de leverancier (Liz) toch gelukt om in ieder geval 1 shirt te laten maken: het off shoulder hennep shirt 'Liz'. Ik besloot gewoon te beginnen met mijn webshop, een kwestie van je plannen aanpassen en doorgaan. En zo kwam de website online in 2020 met de mooie hennep shirtjes in drie kleuren. Ik was zo trots! 

Maatwerk

In 2021 kwam de tweede collectie uit, van biologisch katoen. Omdat de productie in het buitenland alleen maar moeilijker werd, besloot ik deze jurken en sweaters zelf te maken in mijn eigen naaiatelier aan huis. Er werd een tweede naaimachine aangeschaft, en al snel merkte ik dat er vraag bleek te zijn naar kleding die op maat wordt gemaakt. Een jurkje iets langer, een sweater in een andere kleur. Als je alles zelf in de hand hebt ben je veel flexibeler, dus ik ging er mee aan de slag. Achteraf was 2021 was niet echt mijn beste jaar, door het hele corona gedoe. Er kwam dus geen derde collectie dat jaar. Hoe nu verder?

New Angels gaat Worlwide

Niet downsizen maar uitbreiden

Het originele plan om een uitgebreid kledingmerk op te zetten met grote inkopen, veranderde naar een kledingmerk dat flexibel en persoonlijk is, met minimale voorraad en de service je kleding op maat te maken. Ik zag andere kledingmerken struggelen de laatste jaren, en zelfs omvallen. Iedereen moest zich aanpassen. Ik heb gekeken naar wat andere succesvolle kledingmerken doen en kwam tot de conclusie dat mijn verkoopgebied groter moet. En de (hoge) vaste lasten moeten naar beneden, bovendien ga ik me meer focussen op maatwerk.

New Angels gaat wereldwijd!

Vanaf nu versturen we niet alleen in Nederland en België, maar wereldwijd! En de beste website om New Angels kleding zo breed te verkopen is Etsy. Etsy is dé website voor zelfgemaakte en unieke items. Eén van mijn favoriete duurzame kledingmerken verkoopt zelfs uitsluitend via Etsy, kijk maar eens bij Freak Le Chic. New Angels staat nu ook op Etsy. Kijk maar, en like New Angels gelijk als favoriete shop, while you are there ;) De eerste verkoop via Etsy is al een feit, iemand in Amerika loopt rond in Hennep shirt Liz, zo leuk!!

Waar is iDeal gebleven?

Het is daarnaast ook gelukt om de hoge vaste lasten te verlagen. Het enige nadeel is dat er op deze website (www.newangels.nl) nu niet meer met iDeal kan worden betaald - maar wel met PayPal, bank overschrijving, een Tikkie of Stripe (= creditcard). 

Bestellingen via Etsy kunnen wel met iDeal betaald worden. Echter, een voordeel van direct bestellen bij New Angels (via deze website, email of via social media) is dat je geen verzendkosten betaald, dus goedkoper uit bent. Bestel makkelijk en snel via de mail (ingrid@newangels.nl) en ontvang gelijk een betaalling via de mail. Snelle verzending!

Free shipping worldwide

Wat nu ook is veranderd, is gratis verzending voor iedereen die via deze website een bestelling doet. Je pakket wordt gratis verstuurd via PostNL of DHL. Dat is een mooie toevoeging voor de webshop, en maakt de keuze om te bestellen laagdrempeliger. Gratis wereldwijde verzending voor al je New Angels kleding. 

Made to order: jij bestelt, ik maak

New Angels gaat naast de verkoop uit voorraad meer kledingstukken op bestelling maken: 'made to order'. Etsy is daar een heel geschikte website voor, er staan voornamelijk zelfgemaakte items op. Ik ontwerp en maak de kledingstukken zelf, en met maatwerk is er meer mogelijk qua kleurkeuze, afwijkende maten en persoonlijke wensen. En er komen nieuwe items bij de New Angels collectie, zodra de verbouwing van mijn naaiatelier klaar is (bijna!). Heel veel nieuwe plannen dus.

Stuur mij een berichtje als je vragen hebt of als je iets wilt bestellen:

Het voelt een beetje als een nieuwe start. Hoe de toekomst eruit gaat zien kan ik niet te voorspellen, maar wat ik wel weet is dat New Angels mee beweegt op de mogelijkheden die er op dát moment zijn. Dit werk is zo leuk dat ik hoe dan ook doorga met duurzame kleding maken, in welke vorm dan ook. Jullie, alle tevreden klanten maken het zo waardevol. Dank jullie wel! Jullie zijn de Angels die alles mooier maken. XXX

 

Veel liefs,

Ingrid

Ik maak de bestelling, koop op maat. Persoonlijke blog maken, persoonlijk verhaal. het opzetten van een duurzaam kledingmerk. Je eigen kledingmerk opzetten. Mijn duurzame modemerk New Angels Eco fashion.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.