Gratis verzending voor bestellingen boven de € 40,-

De start-up van New Angels

Welkom bij New Angels! New Angels is een nieuw Nederlands modemerk, en staat voor eco, fair en vegan fashion. Er wordt uitsluitend gebruikt gemaakt van de mooiste biologische & ecologische stoffen, de items zijn altijd eerlijk gemaakt en alles is 100% vegan. Een (h)eerlijk nieuw kledingmerk van Hollandsche bodem dus.

 

Er zijn een heleboel leuke eco kledingmerken in Nederland, maar er is geen een die alles heeft in pure ecologische stoffen, en daarmee bedoel ik kleding en sportkleding en zwemkleding en ondergoed en pyjama's. En dan ook nog vegan. Dus ik dacht, dat ga ik doen! Het begin is er, later kunnen we zeggen dat New Angels ooit gestart is met 3 shirts ;) Er komt nog veel meer aan de komende jaren dus hou onze website in de gaten en als je wilt kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief (komt een paar keer per jaar uit, dus absoluut geen spam). Je kunt New Angels ook volgen op social media, graag zelfs! @newangels.ecofashion / @newangelsecofashion - of klik op de button hieronder:

Het opstarten van een kledingmerk is een heel avontuur

 

In 2018 ontstond het idee om een eigen kledingmerk op te zetten. Met mijn eigen ontwerpen en alleen maar natuurlijke en biologische stoffen, en 100% vegan want ik was toen net veganistisch gaan eten en vind de vegan levensstijl heel interessant. Ik vind het belangrijk om rekening te houden met onze mooie flora en fauna. We delen de aarde immers samen, alles is met elkaar verbonden. Zo voelt het voor mij in ieder geval.

 

Je eigen kleding laten maken is als klein startend bedrijf nog een hele klus. Ten eerste omdat het lastig was om (betaalbare) stoffen te vinden die echt 100% duurzaam zijn, dus niet gemengd met 'foute' stoffen zoals het synthetische polyester of regulier katoen. Ten tweede omdat kleine oplages laten produceren vaak niet mogelijk bleek te zijn, of het werd absurd duur. En dan had ik ook nog als eis dat het ethisch gemaakt moest zijn en absoluut geen kinderarbeid of uitbuiting van de naaisters. Daarbovenop wilde ik alles zelf uitzoeken, en niet iemand inhuren om het voor me te regelen, dus ik liep werkelijk overal vast omdat ik niet wist hoe het werkte in de mode industrie, en niemand scheen zijn kennis te willen delen. De perfecte combi om het opstarten extra moeilijk te maken dus ;) Ik heb eerder een eigen zaak gehad en gelukkig hou ik wel van een uitdaging, dus ik ging gewoon beginnen! En al doende leert men, nietwaar?

Fabricanten zoeken

Voor een samenwerking met een fabrikant gaan er veel gesprekken, foto’s en video over en weer zodat we het samen eens zijn en we beide weten wat we van de ander kunnen verwachten. Nauw contact is heel fijn, je kunt snel schakelen en je bespaart een berg extra kosten. En vooral: zo hou je alles zelf in de hand. Een beetje perfectionistisch misschien, maar voor mij werkt het wel het prettigst. Zo weet je precies met wie je zaken doet en wat je kunt verwachten. Eigen interpretatie van de fabrikant  is namelijk nogal een veelvoorkomend fenomeen heb ik gemerkt ;)

 

Zo bleek een sample van mijn eigen design legging in maat S opeens veel groter te zijn gemaakt (minstens maat XL, geen grap, gewoon een ruime en veel te lange ‘broek’). De verklaring? ‘You Dutch women are so tall, we made it bigger.’ Aan de ene kant natuurlijk hilarisch, maar aan de ander kant frustrerend want het is zo zonde van alle tijd en geld dat er in is gestoken. En je bent geen stap verder. En zo zijn er nog een aantal mooie leermomenten geweest. Gelukkig bleef ik denken: 'Gewoon volhouden!' en begon ik weer overnieuw. Tegenslagen horen er nu eenmaal bij.

En toen kwam er een weredcrisis...

 

We hebben samples laten maken in Turkije, Portugal, Nederland, China en Pakistan. En uiteindelijk heeft de wereldwijde lockdown er voor gezorgd dat we last minute andere keuzes moesten maken.

Door de corona crisis is onze eerste collectie in China geproduceerd, en onze tweede collectie in Nederland. China, omdat we na het inkopen van de stoffen opeens klem zaten en onze stoffen ‘vast’ zaten in China en niet konden worden opgestuurd naar Portugal. Even gaat er door je heen dat je misschien al failliet bent voordat je ooit begonnen bent, maar het liep gelukkig goed af. En Nederland omdat we hebben ingezien dat productie dicht bij huis het beste te overzien is en de meeste voordelen heeft voor zowel ons als voor de koper. Lokaal gemaakt is altijd beter. Het is letterlijk dichter bij huis. Een deel van de tweede collectie wordt gemaakt door mij zelf, als startend bedrijf is het prettig te werken met kleine oplages. Zodra er grote bestellingen binnen komen, dan besteden we de productie uit aan een Nederlands atelier. Zo is het risico minimaal, en groeien we samen verder uit tot een groter modemerk. Onze tweede collectie wordt gemaakt van warm biologisch katoen, heerlijk voor de koude wintermaanden. De productie is in volle gang.

Fair made in China

Onze eerste collectie is gemaakt bij NTG in China. Het bedrijf is opgezet in 1998 en is uitgegroeid tot een modern bedrijf met inmiddels 200 mensen in dienst. Ze hebben een ruim textiel aanbod en zijn gespecialiseerd in natuurlijke, ecovriendelijke stoffen. NTG heeft 5 winkels in het textielcentrum International Textile City, en door de hoge kwaliteit hebben ze een goede reputatie opgebouwd.

Het concept is Natural, Eco-friendly, Fashionable and Comfortable. Gespecialiseerd in ecovriendelijke stoffen en natuurlijke plantaardige verven. Waaronder ook het steeds bekender geworden Tie Dye: met de hand gekleurd, je kent het misschien wel, met die mooie kleurige ‘vlekken’. Moderne en traditionele technologie worden gecombineerd.

Duurzame stoffen, sustainable fabrics, duurzame winkel, duurzame webshop, ecologische stoffen, duurzaam nederlands kledingmerk new angels eco fashion, slowfashion en fairfashion. duurzaam shirt. natuurlijke stoffen. New angels eco fashion www.newangels.nl

NTG is goed voor zijn werknemers, uiteraard geen kinderarbeid (om dit toch maar even extra te benadrukken) en een ander mooi pluspunt: vrouwen hebben hier hoge functies, wat best bijzonder is in een door mannen gedomineerde industrie.

Mijn contactpersonen zijn Liz Zheng en Jasmine Lin.

 

Ze verkopen voornamelijk stoffen, en voor New Angels hebben ze ook de productie willen doen (ondanks dat onze oplage eigenlijk veel te laag was). Ze zijn dus bereid geweest een startend bedrijf te helpen, je snapt nu vast mijn enthousiame over Liz en NTG.

 

eerlijke gemaakt in china, duurzame stoffen, sustainable fabrics, ecologische stoffen, natuurlijke en biologische stoffen, new angels fair eco en vegan. duurzame webshop duurzame webwinkel. New angels eco fashion | www.newangels.nl nieuw duurzaam kleding

Misschien is het je al opgevallen dat het shirt uit onze eerste collectie de naam Liz draagt. Dezelfde naam als ons contactpersoon in China. Dat is geen toeval. Liz heeft ons onwijs goed geholpen toen alles in duigen leek te vallen, en samen hebben we passende oplossingen gevonden. En het resultaat mag er zijn. Ons eerste off shoulder shirt, gemaakt van 100% hennep ‘The king of natural fibres’ zoals Liz het zelf noemt, is tot stand gekomen mede dankzij haar inzet. Vandaar deze naam, als hele grote dank je wel. 

 

Hier op de foto zie je Liz Zheng, met ons hennep shirt 'Liz'

China en duurzaam

Nu denk je misschien: ‘China? Dat is toch niet duurzaam?’ Het imago van ‘Made in China’ is niet al te best, maar dat is niet helemaal terecht. China investeert evenveel in duurzame energie als de V.S.  Er zijn ook goede productiehallen en kwaliteitslabels zoals fairtrade-certificaten. Duurzaam produceren in China kan dus zeker wel.

Veel duurzame producten komen uit China, zoals bijvoorbeeld producten gemaakt van bamboe en hennep. Dit kan nou eenmaal niet om de hoek geproduceerd worden. De positieve impact is groter dan de negatieve impact van het vervoer ervan. Er zijn vele gecertificeerde bedrijven in China, zoals het GOTS keurmerk, dus er wordt echt hard gewerkt aan een betere en meer duurzame mode industrie. Het is iets duurder, en juist dat is het grote verschil voor een veilige werkplek en eerlijk loon. Wel zo fijn toch?

 

Duurzaam, eerlijk en vegan. Alles naar redelijkheid en haarbaarheid. Want wat niet kan, kan niet. Voor elastaan is bijvoorbeeld nog geen duurzame vervanger, en soms wil je het liefst iets wat onmogelijk te verkrijgen is, of gewoonweg (nog) niet bestaat. Toch denk ik dat alles altijd wel een beetje beter kan, en zullen we ons blijvend bezig houden met nieuwe en innoverende technieken en stoffen. Zoals stof gemaakt van banaan of soyabonen, en vegan leer van ananas of cactus. Hoe leuk is dat!?

New Angels website, online kleding kopen doe je hier:

Duurzame kleding webshop van New Angels

Er zijn aardig wat hobbels op de weg geweest vanaf het moment dat het idee ontstond, tot nu. Maar het is gelukt!! Inmiddels zijn we, dwars door de corona crisis heen, opgestart en staan de eerste hennep shirts online. Een klein begin, en nog heel veel moois wat nog gaat komen. Aan inspiratie en ideeën geen gebrek. Als je het leuk vindt kun je New Angels volgen op Instagram en Facebook, ik zou je support zeer waarderen. X

 

Veel liefs,

Ingrid

Koop hier je nieuwe favoriete hennep shirt:

***EDIT***

Per 2021 heeft Liz met trots haar eigen bedrijf opgezet CI-SHENG, een groothandel voor natuurlijke stoffen, waar onder andere 'onze' hennep stof kan worden gekocht. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.