Gratis verzending voor bestellingen boven de € 40,-

Sea First Foundation - Help save the ocean

New Angels is donateur van de Sea First Foundation. Hoe dat zo gekomen is, is wel een leuk verhaal. Het begon allemaal 10 jaar geleden. Het was eigenlijk toeval, mijn vriendin en ik gingen wel eens naar een lezing en toen bleek er op een avond een lezing te worden gegeven over de zee. Dat leek ons wel interessant. En zo kwamen we ik terecht bij een lezing van Sea First. We zijn gek op de zee en we waren eigenlijk wel benieuwd wat hier dan allemaal over verteld kon worden.

Het bleek een uiterst interessante avond. Dos Winkel kon enorm boeiend vertellen over de oceaan en al het zeeleven, met prachtige foto’s erbij van zijn onderwaterfotografie. Ik heb zelf ook een duikbrevet dus ik weet hoe mooi en spannend de onderwaterwereld is. Dos heeft dat schitterend weten vast te leggen met zijn onderwatercamera. Hij sprak indrukwekkend over alles wat leeft in zee, we zagen foto’s van duiken tussen haaien en hoorde over de relatie tussen CO2 en de oceanen.

We hoorden over de visserij en bijvangst (waar ik nog nooit van had gehoord: bijvangst = bijvoorbeeld dolfijnen en schildpadden die per ongeluk ‘erbij’ worden gevangen in de visnetten, en dit niet overleven) en van Dos hoorde ik voor het eerst over het eten van zeewier, en de gevolgen van onze visconsumptie. Hij vertelde over zijn eigen ervaring en hoe hij alle ecosystemen onder water achteruit zag gaan, en kwam met oplossingen hoe wij onze oceaan het beste kunnen beschermen en koesteren. Alles kwam aan bod en het maakte veel indruk op ons.

Aan het eind van de avond was er de mogelijkheid om boeken te kopen en als je wilde kon je ook gelijk donateur worden. Ik heb dat toen gedaan en ben dat tot op de dag van vandaag nog steeds een vaste donateur.

Vegan beurs in Utrecht

Een paar jaar geleden liep ik op een vegan beurs, en kwam daar de stand van Sea First tegen. Ik herkende het logo en wilde er even kijken. Ik was toen al bezig met mijn eigen kledinglijn en het leek me leuk om er een aantal sieraden te kopen om bij de fotoshoots voor New Angels te dragen, Sea First past wel bij New Angels, we proberen beide onze mooie planeet te beschermen. Een vriendelijke dame hielp me een handje vol sieraden afrekenen, en we raakten in gesprek. Het bleek de dochter van Dos te zijn. Femke vertelde me over het werk dat zij doen als internationale organisatie, en ik vertelde over de impact die haar vader op mij had gehad, al die jaren geleden. Na die bewuste lezing ging ik namelijk voor het eerst van m’n leven minder vis eten. Dat was het begin van mijn vegan avontuur en inmiddels eet ik helemaal geen vlees en zuivel meer. Mijn kleding wilde ik absoluut diervriendelijk hebben en zodoende is New Angels ontstaan als 100% vegan kledingmerk.

Sea First en de liefde voor de zee

Sea First Foundation en New Angels Eco fashion | duurzaam en het beste voor mens en dier, red de oceaan, save the ocean, milieuvriendelijke en biologische kleding, duurzaam kledingmerk sieraden, zero waste, plasticfree, plasticvrij, zonder plastic, geen p

We wonen op een blauwe planeet. Twee derde van onze aarde bestaat uit oceaan. Miljoenen vissen, zeezoogdieren en planten leven in zee. De oceaan is prachtig, maar we gaan er niet goed mee om. De zeeën en oceanen staan bloot aan diverse bedreigingen, zoals oceaanverzuring, plastic afval (er drijven momenteel zo’n 18.000 stukken plastic afval per km2 rond) en onze ecosystemen (op dit moment zijn er zo’n 400 ecosystemen in zee gestorven)

Door het leven in zee te herstellen, wordt ook het klimaat gunstig beïnvloed. Sea First inspireert je om veranderingen in je levensstijl toe te passen, waar je direct me kunt beginnen. Denk hierbij aan meer plantaardige voeding, duurzame oplossingen, maar ook aan minder plastic gebruik.

Sea First tracht mensen warm te maken voor de pracht en biodiversiteit van het onderwaterleven en hen tegelijkertijd te informeren over de problemen die de gezondheid van deze wereld in de weg staan. Dit doen ze met bewustwording en educatie. Sea First Foundation werkt met vele vrijwilligers die het mogelijk maken activiteiten te organiseren en gastlessen te geven op scholen. De belangrijkste doelgroep voor Sea First is kinderen en jongeren: zij zijn immers de volwassenen van de toekomst. Daarnaast organiseert Sea First ook acties en lezingen voor het brede publiek. 

New Angels & Sea First

Nu denk je misschien, wat heeft een organisatie die zich inzet voor zeeën en oceanen nu te maken met een duurzaam kledingmerk? Nou, best veel eigenlijk. Beide zetten we ons in voor een mooiere wereld en leggen we de vinger op de pijnlijke plek van onze niche. We zijn beide voorstander van diervriendelijkheid, onze ecosystemen, minder plastic, milieuvriendelijk, ons klimaat en uiteraard uiteindelijk onze eigen gezondheid en welbevinden.

Niemand wil bewust bijdragen verval en vervuiling van de natuur, je moet het alleen wel eerst zien voordat je iets in je levensstijl gaat veranderen. En dat is waar wij ons voor inzetten.

Sea First Foundation en New Angels Eco fashion |plastcvrij , plasticfree, zonder plastic, zero waste handmade kleding en sieraden, duurzame merken webshop webwinkel, sea zee ocean oceaan zeehond zeehondje New Angels mode en duurzame kleding oceanfriendly

Kijk eens op de website van seafirst.nl er is veel informatie te vinden (zelfs dierloze recepten) en ze hebben een online shop met boeken (de boeken van Dos Winkel worden in 54 landen verkocht), DVD’s en mooie sieraden die je kunt kopen en waarmee je de organisatie steunt.

 

Heb je passie voor de zee? Leuk! Als je wilt kun je ook donateur of vrijwilliger worden bij de Sea First Foundation. Stuur ze gerust een berichtje via de website of instagram @sea_first_foundation 

Eye opener

Wat een spontane avond 10 jaar gelden al niet te weeg kan brengen. Op en bepaald moment in je leven besef je opeens dat het beter kan in de wereld en in je eigen leven, en dan beginnen de veranderingen langzaam te komen. Het begint allemaal bij jezelf, hoe cliché dat ook klinkt. Voor mij was het die bewuste lezing van Dos. Inmiddels ben ik me zeer bewust van onze impact op de aarde, onze gezondheid en onze toekomst.

 

Wat is voor jou een echte eye opener geweest?

 

Veel liefs,

Ingrid

Wat je moet weten: je aankoop bij Sea First gaat geheel buiten New Angels om

en je kunt alleen direct bij Sea First bestellen (klik op de foto).

Sea First is de enige die verdient aan jouw aankoop, New Angels krijgt er geen commissie voor.

Waar koop je leuke dameskleding? Bij New Angels natuurlijk!

Duurzame kleding, gemaakt van biologische zachte stoffen en eerlijke productie. Bij New Angels kun je online kleding bestellen, en zelfs op maat laten maken. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.