Gratis verzending voor bestellingen boven de € 40,-

New Angels, een 'Zero Waste' & Plasticvrij kledingmerk

Zoals je waarschijnlijk al weet maakt New Angels duurzame kleding voor vrouwen. Unieke en tijdloze ontwerpen, van de mooiste biologische en ecologische stoffen. Eerlijk gemaakt, en sinds 2021 wordt alles ook nog eens lokaal geproduceerd in Nederland. New Angels is een duurzaam kledingmerk dat Zero Waste en plasticvrij is. Maar wat is zero waste kleding eigenlijk? En hoe maak je een modemerk plastic vrij? 

Zero waste kleding

New Angels is een groot voorstander van zero waste, dus we proberen verspilling zo veel mogelijk te voorkomen. 'Zero waste' of 'no waste' betekend letterlijk 'geen afval'. Voor een kledingmerk betekent dit dat we opletten met het knippen van de stoffen (patronen zo indelen dat er zo weinig mogelijk verlies van de stof is), en de restjes stof die we alsnog overhouden gebruiken we voor accessoires zoals scrunchies, haarlinten en haarbanden (deze komen ooit ook in de webshop, maar voor nu zijn het leuke cadeautjes voor bij de bestellingen). Alle restjes die daar weer van over blijven worden gebruikt als testlapjes of als vulling voor kussens. Zo heb je geen afval van het naaien. Bovendien hebben we een beperkte voorraad, dus geen enorme 'waste' als het niet verkocht wordt. Een aantal artikelen zijn 'made to order' te bestellen. Dit betekend dat het pas wordt gemaakt nadat de bestelling is gedaan.

Metalen naamplaatjes van New Angels Eco Fashion

Verzenddozen gebruiken we opnieuw, en zelfs van oude jeans maken we nieuwe tassen. Zodoende verzamelen we oude spijkerbroeken die anders op de afvalberg terecht zouden komen. New Angels kleding gaat lang mee door de goede kwaliteit stoffen, en kleuren die niet mode gevoelig zijn.

Waarom geen plastic? En wat zijn microplastics?

Plasticvrije producten hebben de voorkeur voor milieubewuste consumenten. Een plasticvrij leven is helemaal een mooi doel, en daar werkt New Angels graag aan mee met plasticvrije kleding. We houden van plastic free, dus we vermijden het gebruik ervan. Geen plastic labels maar metalen plaatjes, geen plastic zakken/inpakmateriaal voor de verpakking, maar gerecycled papier.

Plastic - not so fantastic

Plastic ontstaat uit chemische verbindingen middels niet-natuurlijke, scheikundige processenGrondstoffen voor plastic en synthetische stoffen zijn koolwaterstoffen, afkomstig uit de aardolieraffinage. Synthetische stoffen zijn goed voor 60% van alle textielproductie, zoals polyester, nylon, elastaan, acryl en polyamide. 

 

Er wordt echter steeds meer bekend over de microplastics in het milieu en welke effecten deze kleine plastic deeltjes hebben op de gezondheid van mensen en dieren. Een van de veroorzakers van microplastics is synthetische kleding. Per wasbeurt van komen er ca. 18.000.000 kledingvezels in het waswater terecht, en omdat wasmachines en rioolzuiveringsinstallaties deze vezels er niet uit kunnen filteren komen ze in het water en in onze voedselketen (vis) terecht. 

 

Je snapt dat microplastics een enorme (bijna onzichtbare) vervuiling is op onze planeet. Vandaar dat New Angels werkt met de meest duurzame alternatieven voor plastic, zodat je een keuze hebt, en niet hoeft bij te dragen aan de plastic soep.

Lokaal geproduceerde kleding 

Als je niet vervuilend en verspillend wilt werken, dan hoort lokale productie daar natuurlijk ook bij. Daarom wordt sinds 2021 al onze kleding in ons eigen naaiatelier in Nederland geproduceerd. De inkoop van stoffen en fournituren is sinds vorig jaar ook volledig uit Nederland en België. Er wordt niets onnodig de hele wereld over verzonden. Lokaal geproduceerde producten zijn nu eenmaal duurzame producten. Support your locals! 

Plasticvrije kledingkaartjes van New Angels

New Angels is een ECO, FAIR & VEGAN kledingmerk

Kleding van New Angels is ideaal voor een lekker dagje thuis, op de bank liggen Netflixen, of juist lekker in te bewegen zoals met yoga. Maar ook voor op vakantie en zelfs een avondje uit. Dit alles is natuurlijk uitgebreid getest ;) Allemaal gemaakt van biologisch en milieuvriendelijke stoffen.

 

Bij duurzame kleding horen duurzame kledingtags. De kledingkaartjes van New Angels zijn gemaakt van gerecycled papier, met een luxe linnen look en aan de voorzijde bedrukt zónder inkt. Dit bedrukken heet debossing en geeft door de diepte een mooi 3D effect. Speciaal voor New Angels ontworpen, dit geeft net dat beetje 'extra'.

New Angels hennep shirt & biokatoen jurk

New Angels hennep shirt

De beste kleding voor dames

New Angels maakt eerlijke duurzame kleding, unieke designs en 100% diervriendelijk (veganproof!). New Angels kleding zit heerlijk comfortabel door de ultra zachte stoffen, en afwezigheid van ritsen, knopen en schurende labels ;)  En.... helemaal zero waste en plastic free!

Waste isn't waste, until we waste it

Modemerk New Angels steunt Sea First

New Angels steunt de organisatie Sea First. Al het goeds dat de Sea Fisrt Foundation doet kun je lezen op hun website of in deze blog. Sea First zet zich onder andere in voor een schone, plasticvrije oceaan. Ze verkopen ook sieraden gemaakt van afval uit de oceaan. Dat matched uiteraard heel goed met alle kleding van New Angels.

Zoals je ziet is er echt goed nagedacht over alles, van begint tot eind. New Angels is tot in detail duurzame mode te noemen. Dit zie je doorgaans alleen terug bij de kleinere modemerken, dus mijn tip is: ga eens kijken op de websites van al die leuke kleine, lokale modemerken om te zien hoe zij werken.

 

Veel liefs,

Ingrid


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.