Gratis verzending voor bestellingen boven de € 40,-

Hoe groen is jouw kleding?

Groene kleding is milieuvriendelijke kleding die gemaakt is van natuurlijke materialen, zoals hennep, bamboe, linnen of biologisch katoen. De productie van groene kleding heeft in het bijzonder aandacht voor de planeet, mens en dier. Dit betekendt dat biologische en diervriendelijke (vegan) kleding heel 'groen' is, en laat dat nu net helemaal hip zijn! Green is the new black!

De groene kleding van New Angels. Hennep shirts en biokatoen jurken. Wat is echt duurzame kleding? Duurzame kleding is kleding die wordt gemaakt met behoud en aandacht voor de planeet, dier en mens. Diervriendelijkheid, eerlijke mensenrechten, het gebruik

'Ethical is the new normal'

Groen. Green. Grün. Verde. 绿色. Groene kleding, wat is dat eigenlijk?

De kleur groen wordt vaak geassocieerd met positiviteit, harmonie, veiligheid en vernieuwing. Daarbij is de kleur groen rustig voor de ogen en zal je ook rust uitstralen met groene kleding. Maar dat wordt hier niet bedoel met 'groene' kleding, in de duurzame modewereld noem je kleding groen als het eerlijke kleding is, die meewerkt aan een groenere wereld. Groene kleding vervuilt niet of nauwelijks, het is duurzaam en natuurlijk. Spreek je over groen kleding, dan heb je het over ecologische kleding die milieuvriendelijk is. Het staat los van de kleur van het kledingstuk, maar een groen 'groen' kledingstuk is wel dubbel zo leuk natuurlijk ;)

De groene kleding van New Angels

New Angels is een kledingmerk dat op en top groen is. Onze kleding is uiteraard milieuvriendelijk, maar ook altijd vegan, plasticvrij en ethisch geproduceerd. Daarbij is ons off shoulder shirt 'Liz' ook nog eens verkrijgbaar in de kleur groen!

 

hennep shirt van New Angels: gemaakt van 100% biologisch hennep, volledig biologisch afbreekbaar en 100% natuurvriendelijk. 

Hennep shirt Liz  in 3 kleuren € 59,90

Zo groen is hennep 

Hennep is een erg groen en milieuvriendelijk materiaal. Het verbouwen van hennep en de hennep plant zelf zijn heel gunstig voor de natuur en het milieu. Dit is de reden dat New Angels de shirtjes heeft laten maken van hennep stof. 

Benieuwd naar alle voordelen van de hennepplant? Hier komen ze: de regen is voldoende om de hennep te laten groeien, zodoende is er geen irrigatie nodig. De hennepplant produceert veel bruikbare vezels, de planten worden tot wel vier meter hoog in vier maanden tijd en kunnen meerdere keren per jaar geoogste worden. De plant is erg sterk en bovendien er zijn bij de teelt nauwelijks pesticiden of onkruidverdelgers nodig, en dat maakt het ook goed mogelijk om volledig biologische hennep te telen.

 

De Cannabis Sativa is een hennepplant die geen psychoactieve stoffen bevat (je wordt hier dus niet high van) waardoor deze legaal gekweekt mag worden. De plant neemt weinig voedingstoffen op uit de grond, waardoor de grond niet wordt uitgeput. De wortels zijn erg lang en sterk en na de oogst blijven de wortels in de aarde achter waardoor ze erosie tegengaan. Bovendien is de plant in staat giftige stoffen uit de grond op te nemen en om te zetten tot onschadelijke stoffen, een echte bodemverbeteraar dus. 

Hennep en hennep plant. 100% hennep. Pure biologische hennep. hennepstof voor hennepkleding. hemp fashion, hemp clothing. Kleding gemaakt van hennep. New Angels hennep shirts. New Angels duurzame kleding, shirts gemaakt van hennep. Hoe groen is hennep. or

Biologische kleding

Om een kledingstuk biologisch te mogen noemen, moet het gemaakt zijn van natuurlijke biologische materialen zoals katoen of wol. Voor biologische landbouw is er een lijst met eisen waaraan voldaan moet worden, die ook gecontroleerd worden, precies zoals bij het verbouwen van biologisch voedsel.

 

Voor bijvoorbeeld biologisch katoen wordt 91% minder water verbruikt en er worden helemaal geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Biokatoen is beter voor de natuur en de katoenboeren. Daarnaast heeft biologisch katoen vele andere voordelen zoals stevigheid, zachtheid en de verfbaarheid. De voordelen stapelen zich op. New Angels werkt met biologisch katoen wat zo zacht aanvoelt dat je nooit meer anders wilt. New Angels maakt sweaters en jurken van biologisch katoen met GOTS keurmerk - de Global Organic Textile Standard. Een keurmerk dat garagdeerd dat het echt biologisch katoen is, en voldoet aan de strenge eisen van GOTS.

Off shoulder sweater | Dusty mauve € 84,90

Jurkje Annabelle | Clay € 74,90

Biologisch katoen is ook heel groen

Biologisch katoen, ook wel biokatoen, eco katoen of organic cotton genoemd, heeft vele voordelen voor het milieu. Biologisch katoen wordt verbouwd zonder kunstmest. Compost en mest worden gebruikt om de planten te laten groeien zoals de natuur het bedoeld heeft. Dit helpt ook de kwaliteit van de bodem te verrijken. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en insecticiden gebruikt. De plant wordt op een natuurlijke manier beschermd tegen insecten, bijvoorbeeld door vinders en insecten uit te zetten. Voor het verbouwen van biologisch katoen is minder water nodig, zo wordt er drip irrigatie toegepast en bodembedekkers zorgen ervoor dat minder water verdampt. 

Biologisch katoenzaad wordt niet behandeld met genetisch gemodificeerde bestrijdingsmiddelen en chemicaliën, dit betekent dat de zaden vanaf het begin op een natuurlijke wijze kunnen groeien. Het wordt niet toegepast als monocultuur, maar de boeren planten regelmatig andere gewas variëteiten (gewasrotatie) om zo de bodemstructuur te verbeteren en ongedierte en onkruid te bestrijden. 

 

Biokatoen wordt geplukt met de hand waardoor er geen ontbladeringsmiddel nodig is. Dit levert ook veel werkgelegenheid op. Voor de boeren is bio katoen gezonder, zij hoeven niet met gevaarlijke chemicaliën te werken.

 

Organic cotton biedt een beter alternatief voor het reguliere katoen. Biologisch katoen wordt volgens strenge regels van de biologische landbouw verwerkt. Ter bescherming van de omgeving, arbeiders en de drager van de kleding.

Biologisch katoenen kleding van New Angels. Biokatoen, organic cotton en eco katoen. Biologische kleding gemaakt van katoen. Hoe groen is jouw kleding? Hennep en katoen zijn heel groen. Blog van New Angels geschreven door Ingrid de Haan. Green is the new

De betekenis van groene kleding 

Groene kleding is ecologische kleding. Duurzame en eerlijke kleding gemaakt van natuurlijke en biologische stoffen. Groen is ook de kleur van ontwikkeling en staat voor leven, balans en harmonie. Dit combineert heel goed met alles waar groene eco kleding voor staat.

 

Hoe groen is jouw kleding?

 

Veel liefs,

Ingrid


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.